Az előfizető számára egy virtuális gép biztosítása, előre meghatározott konstrukció szerint. A csomagok a következő képpen alakulnak:

% Basic Standard Expert Professional
RAM 64 MB 128 MB 256 MB 512 MB
Swap 128 MB 256 MB 512 MB 1024 MB
Diszk 5 GB 10 GB 20 GB 40 GB
CPU egység 1000 2000 4000 10000
Hálózati forgalom korlátlan korlátlan korlátlan korlátlan
IP cím 1 db 1 db 1 db 1 db
RAID 6 igen igen igen igen
64-bit igen igen igen igen
3x redundans tapegyseg igen igen igen igen
Mentés Az ügyfél végzi. Opcionálisan választható automatikus mentés.
Konzol van van van van
Root hozzáférés teljes teljes teljes teljes
Admin felület van van van van

Ha egyik csomag sem felel meg az igényeinek, akkor egyedi igényeivel keresse fel munkatársunkat.

A csomagok közti váltás lehetséges.

Az erőforrások garantáltak a virtuális gépben, a többi virtuális gép által hozzáférhetetlenek. A CPU egység egy arányszám, egy garantált minimum, abban az esetben ha a rendszerben van kihasználatlan processzor kapacitás, a virtuális gépek megkapják ezt a plusszt, tehát a csomagban meghatározott értéknél sokkal több CPU egység igénybevételére van lehetőség.

A virtuális gép saját valós IP címmel rendelkezik, ennek díja benne van a havidíjban, természetesen felárért van lehetőség további IP címek használatára is.

A virtuális gép virtuális konzolja bármikor hozzáférhető, igy ha bármilyen konfigurácios probléma lépne fel és a hálózaton elérhetetlenné válik a virtuális gép, a hiba könnyedén elhárítható konzolon keresztül.

A virtuális gép bővítése pillanatok alatt elvégezhető (csomag váltás), illetve a fizikai gép üzemeltetésével járó terheket is mi viseljük.

A kapott virtuális gépen tetszőleges programok futtathatóak, tetszőleges konfigurációval, pl: webszerver, adatbázisszerver, FTP szerver, monitorozó rendszer, szimulációs programcsomag, tesztplatform, fejlesztőkörnyezet, Java alkalmazásszerver, portálrendszer, JSP hosting megoldás, játékszerver, fileszerver, netrádió, stb.

Alaphelyzetben nem, de opcionálisan a virtuális gépről automatikusan biztonsági mentéseket készítünk napi szinten egy másik fizikai gépre. Négy mentés készül, három mentés a megelőző három napról, és még egy az előző hét vasárnapi állapotról. Egyedileg kérhető más mentési séma is.

Gyakorlatilag teljesen olyan, mintha egy különálló dedikált szerver lenne, de annak árának töredékéért.

A virtuális gép adminisztrálását egy egyszerű és biztonságos webes felületen végezheti el. A felületen lehetőseg van:

  • a virtuális gép adatainak és állapotának lekérdezésére
  • a virtuális gép elindítására
  • a virtuális gép leállítására
  • a virtuális gép kikapcsolására
  • a virtuális gép reszetelésére
  • a virtuális gép kernelének kicserélésére egy előre meghatározott listából
  • a virtuális gép hálózati forgalmi adatainak megtekintésére
  • a virtuális gép CPU egység használati adatainak megtekintésére
  • a virtuális gép konzol naplójának megtekintésére

Előfizetőink számára egy zárt technikai támogatási rendszert biztosítunk, ahol a lehető legegyszerűbben tehetik fel kérdéseiket, jelenthetik be az esetlegesen észlelt hibákat. Kérhetnek segítséget mind magával a virtuális géppel kapcsolatban, mind a rajta futó operációs rendszerrel és az alkalmazásokkal kapcsolatban.

A virtuális gépre előtelepítunk egy alap, az ügyfél által kiválasztott Linux disztribúciót, amire az Internet hálózaton, titkosított kapcsolaton (SSH) keresztül lehet belépni. A belépéshez szükséges információkat, jelszavakat a szolgáltató határozza meg, az első belépés után célszerű ezeket a jelszavakat megváltoztatni, ugyanis innentől számítva már teljes mértékben az ügyfél rendelkezik a virtuális gépen futó operációs rendszerrel; a virtuális gép üzemeltetését, a rendszergazdai teendőket az ügyfél végzi. Ha az ügyfél igényli, további extra programok telepítését is elvégezzük, illetve a rendszergazdai feladatokat átvállaljuk, ennek díja függ az elvégzendő feladatok milyenségétől és mennyiségétől.

A maximális adatbiztonság és teljesítmény érdekében korszerű technológiákat alkalmazunk: tripla redundáns tápegységek, nagy teljesitmenyű SATA diszkek RAID 6 tömbben, DDR-2 ECC RAM (hibaérzékelő és hibajavító memória), 64-bites Intel Xeon processzorok.

» Kérdések és válaszok
» Szolgáltatások árai
» Megrendelés

Ajánlott azon leendő ügyfeleinknek akik nem tudnak, vagy nem szeretnének a virtuális gép konfigurálásával, üzemeltetésével foglalkozni. Elvégzünk minden üzemeltetéssel kapcsolatos feladatot, egyedi beállításokat, frissítéseket, módosításokat, általános karbantartását, szoftverek telepítését, felhasználók, domainek, virtualhostok létrehozását, e-mail aliasok beállítását, FTP hozzáférések szabályozását, statisztikák készítését, stb. Ideális megoldás több domainnel rendelkezőknek, illetve továbbszolgáltatóknak; biztosítjuk a technikai háttér színvonalát, hogy ügyfeleinknek több ideje maradjon az üzletre összpontosítani.

A menedzselés alaphelyezetben 5 domaint, 50 e-mail címet és 1 levelezési listát foglal magában. Továbbiak menedzselése esetén plussz csomagok állnak rendelkezésre. Természetesen más szolgáltatások is megvalósíthatóak a weben és a levelezésen kívül, ha másra is szüksége van kérjen konkrét ajánlatot.

A választott alapcsomag méretétől függően az alábbi szoftvereket telepíthetjük alaphelyzetben (lehetséges más szoftverek, illetve más verziók használata is):


Apache HTTP server 1.3 / 2

PHP4 / PHP5

ImageMagick
GD2

MySQL 4 / 5

PostgreSQL 7.4 / 8.1

Perl 5.8

Python 2.2/2.3/2.4

mod_perl

mod_python
Twisted
ProFTP server

JRE 1.4.2 / 1.5

Tomcat 4 / 5
mod_jk

Mailman 2.1

PEAR

phpMyAdmin

phpPgAdmin

phpAdsNew

Webmin
Usermin

ZendOptimizer

OpenSSL

mod_ssl

OpenSSH

Dovecot IMAP server
Solid POP3 server

Horde 2 / 3
IMP 3 / 4
SquirrelMail
SpamAssassin 3
amavisd-new
amavis-stats

ClamAV
Webalizer

AWStats 6

» Kérdések és válaszok
» Menedzselt virtuális gép árak
» Megrendelés

A dedikált virtuális gép szolgáltatás a virtuális gép kényelmét ajándékozza egy dedikált szervernek. A valóságos gépen egyetlen nagy virtuális gép fut, ami az egész valódi gépet kitölti, minden erőforrást megkap, a nagy előny a virtuális gép nyújtotta kényelem: a gépet probléma esetén bármikor helyszíni fizikai beavatkozás nélkül le lehet állítani, el lehet indítani. El lehet érni a konzolját, ami hálózati konfigurációs hiba, elrontott tűzfal szabályok vagy a távoli elérés kiesése esetén mentőövként szolgál, vagy akár a rendszerindítási folyamatot is nyomon lehet rajta követni.

A dedikált virtuális gép esetén nincsenek csomagok, tetszőleges hardver konfigurációt lehet választani.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse fel munkatársunkat és testreszabott ajánlatot adunk.

FTP backup tárhely távoli gépen — Mentési célra használható FTP-vel elérhető tárhely egy másik fizikai gépen.

Teljes körű rendszeradminisztráció — Állandó felügyelet biztosítása, az ügyfél által kért változtatások eszközlése, új szoftverek installálása, konfigurálása, biztonsági frissítések elvégzése, naplófájlok elemzése, biztonsági mentések készítése, a rendszer általános karbantartása.

Rendszermérnöki támogatás — Alkalmankénti általános technikai tanácsadás, segítségnyújtás a virtuális gép bérlőjének, nem a virtuális gép működésével kapcsolatos dolgokról, pl: webszerver telepítés, adatbázis rendszer konfigurálás (Apache/PHP/MySQL/Python/PostgreSQL/Perl stb.), levelezőrendszer konfigurálás, hibaelhárítás, stb.

Másodlagos DNS kiszolgáló — Ha a virtuális gépen saját DNS kiszolgálót futtat, módunkban áll hozzá másodlagos DNS kiszolgálót biztosítani.

Backup MX kiszolgáló — Levelezőrendszerének elérhetőségének maximalizálása érdekében, ha igényt tart rá, tartalék levelezőszervert biztosítunk virtuális gépéhez.

» Szolgáltatások árai
» Megrendelés

  Webhosting Virtuális gép
Állandó internetkapcsolat + +
Saját domain név + +
Saját valós IP cím +
Saját tűzfal +
Korlátlan számú domain kiszolgálása +
Korlátlan számú e-mail postafiók +
Korlátlan számú adatbázis +
Korlátlan számú felhasználó +
Többi felhasználótól elkülönített biztonságos környezet +
Lehetőség saját alkalmazások futtatására +
Garantált erőforrások +
Saját filerendszer +
root hozzáférés +
SSH elérés +
Crontab Néhol +
Linux disztribúció választás +
Egyedi programbeállítások +
  Dedikált gép Virtuális gép
Állandó internetkapcsolat + +
Saját domain név + +
Saját valós IP cím + +
Lehetőség saját alkalmazások futtatására + +
Garantált erőforrások + +
SSH eléres + +
root hozzáférrés + +
Azonnali hardver bővítés +
Azonnali indítás/leállítás +
Alacsony ár +
  • © Copyright 2005-2012. VirtualisGep.hu. Minden jog fenntartva.   |  css2, xhtml1.1  |